dissabte, 14 de novembre del 2009

No ens hem de deixar provocar

Les forces unionistes espanyoles volen fer esclatar un nou front amb la sentència del Constitucional sobre l’Estatut de Catalunya. El “lobby” que maneja els poders llançarà una ofensiva amb una sentència del l’alt tribunal, que tocarà el voraviu del nacionalisme català. El seu objectiu serà provocar un esclat de protesta que faciliti la introducció d’actituds violentes, que justifiquin la repressió i potser la il•legalització de l’ independentisme català.
Hem d’estar previnguts per si aquesta hipòtesi es converteix en realitat. No podem caure en el parany. Hem de preparar un resposta orientada a buidar de legalitat el tribunal i inclús la pròpia constitució, basant-nos en els principis que regeixen el dret de gent.
La formació d’un Estat es basa en la voluntat del poble, qualsevol altre sistema constituent és il•legal. La subjugació de la Nació Catalana a l’Estat espanyol, ha estat aconseguida per un mètode violent, per tant, es de dret la restitució de la sobirania usurpada a la situació que existia abans del domini espanyol.
Molt difícilment, l’Estat que s’ha apoderat d’un altre com a conseqüència d’una guerra, se’l deixarà perdre sense lluita. L’arma de que disposa l’Estat espanyol és la de la força, que és molt superior a la que podria comptar el poble sotmès. És per això que ens cal portar la lluita a un altre terreny: a la resistència passiva, a la insubmissió, al boicot, la no violència, la denúncia, a escampar als quatre vents la nostra raó i la nostra reivindicació, fins que puguem proclamar la nostra independència des d’un Parlament, escollit democràticament pel poble català, en un marc de legalitat internacional.
L’actual constitució no ha estat res més que un instrument pel desmantellament d’un règim dictatorial, en cap cas es pot considerar el fruït de la voluntat del nostre poble per unir-nos a l’estat espanyol. Per estar en un Estat de Dret, hauria calgut desmantellar les estructures antigues, encara que haguéssim hagut de fer una revolució i construir el nou Estat basat en la lliure elecció de la forma d’Estat i les formes d’associació amb d’altres Estats que volem.
Si l’Estat declara il•legal un llei proclamada des de la voluntat del poble, a partir d’aquell moment el que queda en la il•legalitat és el propi Estat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada